dijous, 28 de novembre del 2019

La via europea del Martí i Franquès

Ara fa uns dies hem rebut la nota del projecte GEETS sobre estratègies educatives (Erasmus Plus K1) que vam dur a terme amb 5 centres més el curs passat: un 94 sobre 100 i, a més, ha estat escollit com un dels model de bones pràctiques a nivell europeu.



https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2018-1-ES01-KA101-049441


Estem contents de la nota i el reconeixement però sobretot de l’experiència ja que cinc professors vam poder veure noves realitats educatives, explicar el model educatiu català, conèixer gent amb qui compartir i debatre sobre educació a la vegada que vam practicar llengües diverses.


Vam tornar amb les maletes plenes d’idees i algunes ja han fructificat i les hem pogut incorporar al nou projecte de direcció que encapçalo: hem apostat per ser un centre UNESCO i reforçar el treball intedepartamental, per reforçar el treball intertextual, per millorar la senyalètica del centre, per tenir un espai de relaxament del professorat (model “fika” suec), per treballar per projectes en cada nivell però de forma concentrada en unes setmanes, etc.


Com deia Mark Twain “Viatjar és un exercici amb conseqüències fatals per al prejudicis, la intolerància i l’estretor de ment”. És per això que a banda dels intercanvis a l’ESO i dels tradicionals viatges culturals de primer de batxillerat també hem apostat fortament pel programa Erasmus Plus i poder promoure intercanvis d’alumnes i estudiants.


En la convocatòria que es va resoldre aquest juliol hem aconseguit dos projectes Erasmus K2 dels cinc que s’han atorgat a Tarragona i Terres de l’Ebre: treballarem la interculturalitat a Europa (Spectrum. United by Diversity) i el canvi climàtic (Save water, save life). N’estem molt orgullosos; els companys implicats han fet una molt bona feina i ara ja hem començat a viatjar i rebre forasters per implementar-los.


Estem segurs que tots els que durant el bienni 2019-2021 realitzaran els treballs i les sortides tindran un benefici personal molt gran tant lingüístic com en valors de ciutadania europea i de conscienciació sobre el món complex on vivim.


Fem ciutadania, fem país, fem Europa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Erasmus fins el 2027, com a mínim!

Ja tenim l’acreditació Erasmus. El nostre centre es va iniciar en els projectes Erasmus l’any 2018, però amb el canvi de normativa, hem pres...