dilluns, 28 de setembre del 2020

United by Diversity

 Durant els cursos 2019-20 i 2020-21 vam poder participar amb alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat en un projecte Erasmus + que tenia com a objectiu principal posar en valor la riquesa de la diversitat i la multiculturalitat. Així, alumnes del Martí i Franquès van poder col•laborar amb alumnat d’altres centres d’Alemanya, Holanda i Portugal.

Una de les primeres activitats que es van dur a terme dins del projecte Erasmus + Spectrum- United by Diversity, va ser la creació i posterior elecció per votació del nostre logo. En primer lloc, l’alumnat cada centre va seleccionar les seves diferents propostes, amb el resultat final de cada país es va realitzar una votació internacional i així vam decidir el disseny que ens representaria millor.


 




Durant els mesos de febrer i inici de març de 2020, en preparació per les activitats que havien de dur-se a terme al nostre institut durant la visita dels companys i companyes dels altres països, l’alumnat del Martí i Franquès va poder compartir una sèrie de tallers i activitats amb un grup de joves adolescents residents en el Centre Orió. L’objectiu era aprendre de realitats diverses, compartint i superant les barreres lingüístiques i culturals. Això va culminar en unes jornades esportives que també s’haurien hagut de compartir amb l’alumnat dels altres instituts del projecte que, a causa de les primeres mesures Covid, ja no ens van poder visitar.


En els següents enllaços es pot veure la repercussió mediàtica que aquestes activitats van aconseguir tenir:


TAC 12

https://www.tac12.tv/tarragona/arxiu-tarragona/item/12051-joves-tarragonins-i-migrants-comparteixen-experiencies-vitals


DIARI MÉS

https://www.diarimes.com/es/noticias/tarragona/2020/03/10/el_marti_franques_lleva_cabo_proyecto_diversidad_cultural_sin_estudiantes_europeos_por_coronavirus_78050_1091.html


DIARI DE TARRAGONA

https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Adolescencia-esa-edad-para-romper-prejuicios-20200311-0027.html


TOTS 21

http://diaridigital.tarragona21.com/tots-tenim-les-mateixes-pors-i-curiositats-vinguem-don-vinguem/


El confinament i l’aïllament a causa de la situació de pandèmia van posar en pausa el full de ruta programat per al nostre projecte Erasmus +, però la bona disponibilitat de l’alumnat i el professorat van fer que guanyés la creativitat i així van començar a sorgir noves idees per tal de no haver de renunciar a Spectrum- United by Diversity. Per exemple, per al dia mundial de la diversitat cultural, van preparar un mural.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Erasmus fins el 2027, com a mínim!

Ja tenim l’acreditació Erasmus. El nostre centre es va iniciar en els projectes Erasmus l’any 2018, però amb el canvi de normativa, hem pres...